Mannaert: "Dit is de échte reden waarom we Leko laten gaan" Sport
Sport

Mannaert: "Dit is de échte reden waarom we Leko laten gaan"

Mannaert: "Dit is de échte reden waarom we Leko laten gaan"

Club Brugge verraste door de samenwerking met Ivan Leko te beëindigen. De afgelopen twee seizoenen waren nochtans succesvol. Vincent Mannaert geeft tekst en uitleg.

“We kwamen tot de vaststelling dat dit het beste was voor beide partijen. Weet je, het was een heel intense periode. Ivan is veeleisend en heel dynamisch. Hij heeft iedereen tot tegen de limiet geduwd. Dat is goed voor een topclub, zo hoort het ook. We hebben echter het gevoel dat het goed is om op dit punt te stoppen. We hebben er twee jaar alles uitgehaald. Beter nu in schoonheid stoppen en de goede dingen onthouden dan het risico nemen van het jaar te veel", zegt Mannaert in Het Nieuwsblad.

“Het is tijd voor een andere benadering", gaat de CEO van Club verder. "Zoals er na Preud'homme iets fris nodig was na misschien dat seizoen te veel. Hij was ook tweede geworden. Toen was Leko dat frisse, een verademing voor de groep. En dat verwachten we nu ook.”

Leko weigerde in het begin van het seizoen echter ook al een voorstel tot contractverlenging. “Hmm… Dat heeft niet geholpen. We hadden hem een voorstel van één jaar extra gedaan, tot 2020 dus, met een optie tot 2021. Die optie werd gelicht als hij in 2020 bij de eerste drie zou zijn geëindigd. Dat wilde hij niet tekenen. Ik geef toe dat ik dat niet zag aankomen, omdat die sterk verbeterde voorwaarden meteen zouden aanvangen.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws