Vrijdag 29 Januari 2021 - 08:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Marc Coucke in vieze papieren: “Het zou kunnen dat Anderlecht degradeert”

Marc Coucke in vieze papieren: “Het zou kunnen dat Anderlecht degradeert”

RSC Anderlecht verkeert al enkele jaren in zwaar weer. Sinds Marc Coucke de Brusselse club overnam, kwamen er tal van problemen aan het licht. Problemen die ook op sportief vlak hun tol eisen.

Arbeidseconoom Stijn Baert is van jongs af een fervent supporter van Anderlecht. Hij had járen een abonnement, maar zag ‘zijn’ RSCA steeds verder wegzakken. Uiteindelijk besliste hij zelfs om zijn abonnement op te zeggen. “Door corona, natuurlijk, maar vooral toch na de open brief van de club ruim een jaar geleden”, vertelt Baert in Humo.

“Het seizoen deed er niet veel toe, alles draaide om the process. Dit seizoen zou men proberen de play-offs te halen, en pas in 2022 zou Anderlecht weer meestrijden voor de titel. Als fan wil je zoiets niet horen. Ik wil in de lente naar wedstrijden kunnen kijken waarin de titel op het spel staat”, benadrukt Baert.

Dé druppel

Baert beseft dat Anderlecht en eigenaar Marc Coucke in vieze papieren zitten. Hij sluit niet uit dat het helemaal de verkeerde kant opgaat met paars-wit. “Die open brief was voor mij de druppel die het verlies aan klasse illustreerde waar Anderlecht nu al een paar jaar mee kampt."

"En het zou zomaar kunnen dat Anderlecht voor langere tijd afglijdt naar de middenmoot of zelfs degradeert", voegt hij er nog aan toe. "Dat we nu al voor het derde seizoen op rij moeten vechten voor een Europees ticket, was tien jaar geleden ondenkbaar.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Marc Coucke  I  sport  I  voetbal