Marc Van Ranst: "Ten vroegste dán opnieuw voetbal in Jupiler Pro League" Sport
Sport

Marc Van Ranst: "Ten vroegste dán opnieuw voetbal in Jupiler Pro League"

Marc Van Ranst: "Ten vroegste dán opnieuw voetbal in Jupiler Pro League"

Marc Van Ranst heeft zich bij Sporza uitgesproken over de eventuele verderzetting van het seizoen in de Jupiler Pro League. De viroloog ziet het somber in, maar heeft de voetballiefhebbers wel een streefdatum gegeven.

"Een volledige kalender afwerken, is totaal uitgesloten", begint Van Ranst bij Sporza. "Behalve een aantal symbolische wedstrijden, zoals de bekerfinale, denk ik niet dat er nog veel gevoetbald zal worden."

"Momenteel spreken we zelfs nog niet over het afbouwen van de huidige maatregelen en als er maatregelen worden afgebouwd, dan weten we zeker dat voetbalmatchen niet bij de eerste dingen zullen zijn die weer mogen."

Zonder publiek

"Ik kan me geen enkel scenario indenken waar massamanifestaties snel weer zouden worden toegelaten", benadrukt Van Ranst. "Als er gevoetbald mag worden dan zal het zonder publiek zijn. En dan nog lijkt het me een vreemd signaal, want om een voetbalmatch te organiseren heb je al snel heel wat mensen nodig."

"Dus zo lang groepen van mensen niet zijn toegestaan, lukt het niet om matchen te organiseren. Ik denk dat we ten vroegste over juni spreken om voetbalwedstijden te organiseren", is de viroloog tot slot heel duidelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws