Dinsdag 10 September 2019 - 08:00   I   door Redactie

Martinez: "De Bruyne, maar ook hij was ongelooflijk sterk tegen Schotland"

De Rode Duivels wonnen met 0-4 op het veld van Schotland. Kevin De Bruyne speelde alles kapot, maar bondscoach Roberto Martinez was ook over de andere Rode Duivels tevreden.

Martinez:

"Dit was het antwoord dat ik verwachtte na San Marino”, zei Martinez aan Het Nieuwsblad. “Ik wilde verschillende dingen zien vanavond: we moesten de Schotten van ons strafschopgebied weghouden en we moesten zonder bal hard werken. Schotland bezit veel techniek. We moesten daarom de wedstrijd soms controleren en klinisch afwerken als we voor doel kwamen."

"Het is juist dat we door de afwezigheid van Eden Hazard onze aanvoerder niet hadden, maar we hebben enkele vicekapiteins in de ploeg. Zij moeten dan de leidersrol overnemen, het voorbeeld geven. Vertonghen heeft dat vandaag gedaan. Ik vond Jan ongelooflijk sterk als leider", aldus Martinez.

"De Bruyne uiteraard ook. Hij is weer gelukkig. Voor mij is hij de beste spelmaker in de wereld. Spelmakers bepalen het tempo, ze geven perfecte passes. Ze nemen verantwoordelijkheid. Dat deed hij ­tegen Schotland. Ik was heel blij met de prestatie van de ervaren spelers vandaag. Zeker omdat onze aanvoerder Eden Hazard ontbrak.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Rode Duivels  I  v24  I  sport  I  voetbal