Woensdag 11 September 2019 - 12:30   I   door Redactie

'Martinez grijpt in en verstuurt duidelijk signaal naar De Bruyne'

Kevin De Bruyne was in Hampden Park heer en meester. De middenvelder van Manchester City pakte tijdens Schotland-België uit met drie assists en een doelpunt en zorgde zo quasi in zijn eentje voor de 0-4-overwinning.

'Martinez grijpt in en verstuurt duidelijk signaal naar De Bruyne'

De échte De Bruyne is al eventjes terug en daar zijn enkele redenen voor. Niet alleen is KDB verlost van al het blessureleed dat hem vorig seizoen parten speelde, daarnaast kreeg onze landgenoot ook veel meer vertrouwen van zijn coaches.

"De Bruyne kreeg meer verantwoordelijkheid van zijn coaches en daar voelt hij zich goed bij", schrijft Het Nieuwsblad"Bij Manchester ­City is hij de derde in rang, maar speelt kapitein David Silva zijn laatste seizoen en is ook tweede kapitein Fernandinho op leeftijd. Aangenomen wordt dat hij volgend seizoen in de voetsporen van Vincent Kompany treedt."

Duidelijk signaal

Ook bij de nationale ploeg werd De Bruyne recent nóg wat belangrijker. "Bij de Rode Duivels is Eden Hazard incontournable, maar zorgde bondscoach Roberto Martinez voor een duidelijk signaal door de kapiteinsband bij diens afwezigheid door te schuiven naar De Bruyne. Hij springt daarmee in de rangorde over recordinternational Jan Vertonghen", besluit de krant.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Rode Duivels  I  KRC Genk  I  Manchester City  I  voetbal