Dinsdag 11 Februari 2020 - 10:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Mathieu van der Poel zorgt voor grote opschudding: “Dit kan gewoon niet"

Mathieu van der Poel genoot deze week van een welverdiende skivakantie. De wereldkampioen veldrijden hervat deze week opnieuw zijn trainingen.

Mathieu van der Poel zorgt voor grote opschudding: “Dit kan gewoon niet

In januari deed hij vooral korte, explosieve crossoefeningen met het oog op het WK, laat Christophe Roodhooft, zijn manager, weten. “Het had van hoogmoed getuigd als we naar Dübendorf waren gegaan zonder de concurrentie ernstig te nemen."

“Mathieu was fysiek top op het WK”, vervolgt Roodhooft. “Een beetje zoals vorige zomer op het WK mountainbike. Toen vond hij het jammer dat hij nadien moest afbouwen, maar een renner kan niet het hele jaar op topniveau zijn. Mathieu heeft het voordeel dat hij heel snel opnieuw goed is."

Niet minder sterk

In april wil van der Poel zeker op topniveau zijn. De renner en zijn entourage verwachten veel van dit voorjaar. “Mathieu zal zeker niet minder sterk zijn. Hij heeft ook meer ervaring, maar we moeten beseffen dat er anders naar hem gekeken zal worden."

“Misschien krijgt hij minder vrijheid, ja. Ze gaan in ieder geval anders reageren", weet Roodhooft. "Als hij nu aanvalt vanop 70 kilometer, zoals in Dwars door Vlaanderen vorig jaar, gaan ze ofwel meteen op zijn wiel springen, ofwel gaan ze hem laten spartelen. Makkelijker wordt het niet."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Mathieu van der Poel  I  sport  I  WK