Zondag 28 Maart 2021 - 07:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Michel Wuyts ziet het met lede ogen aan: “Het was er weer grandioos naast”

Michel Wuyts ziet het met lede ogen aan: “Het was er weer grandioos naast”

Het is een vraag die vele wielerfans zich stellen: kan Greg Van Avermaet in de herfst van zijn carrière nog opboksen tegen al dat jong geweld? Michel Wuyts had er alvast even goede hoop in, toen bekend raakte dat Gouden Greg zijn goede vriend Oliver Naesen zou vergezellen bij AG2R. Na vrijdag wordt die hoop ietwat de kop ingedrukt.

“Amicale spetters van die twee, het was slechts een kwestie van tijd”, schrijft Michel in zijn column voor Het Laatste Nieuws. “Naar Sanremo toe was Naesen nog wat slap. In de E3 trokken ze eindelijk samen op. Nou ja, samen? Ze bengelden er wat aan, deden op twee keer rondjes draaien na niets en bleven warempel zitten bij de schalkse uithaal van een uitgeholde Deen. "

Gespeeld macheloos

“Wat keken die kopjes eendrachtig richting van der Poel. Gespeeld machteloos”, noemt Michel het. “Ik dacht aan de editie 2018. Toen Van Avermaet, Küng en Roelandts de ook al leeggestampte Terpstra voor het grijpen hadden. Amper zeventig meter achter en toch deden de drie van BMC niets. Ze pakten er ook toen grandioos naast.” 

“Vrienden praten, vrienden knipogen, vrienden handelen prompt. Konden Greg en Oliver niet of wilden ze niet?”, vraagt de Sporza-commentator zich af. “Was het niet meer dan jammerlijk getreuzel? Of bleven ze liever eminente leden van de zogeheten spaarlampgeneratie? Ik vrees ervoor”, besluit hij.

TAGS  I  Michel Wuyts  I  Mathieu van der Poel  I  Greg van Avermaet  I  sport