Woensdag 15 Mei 2019 - 08:31   I   door Redactie

'Nicolas Lombaerts (34) op weg naar Belgische topclub'

'Nicolas Lombaerts (34) op weg naar Belgische topclub'

Nicolas Lombaerts is ondertussen 34 jaar oud, maar toch is de gewezen Rode Duivel nog niet versleten. Meer zelfs: dit seizoen was Lombaerts zelfs nog op weg naar een Belgische topclub.

Het heeft amper iets gescheeld, of Lombaerts speelde na de jaarwisseling bij zijn oude liefde AA Gent. Dat verklapt de verdediger zelf in een gesprek met Het Laatste Nieuws.

"Wist je dat ik in november dicht bij AA Gent stond? We hebben gesproken en het ging de goeie kant uit, KV Oostende zou niet moeilijk doen. Plots is alles afgesprongen."

"Waarom? Geen idee. Jammer... Dat was nog eens een mooie uitdaging geweest. Afsluiten waar mijn profcarrière begonnen was", sakkert Lombaerts.

(Lees verder onder de foto)

Afsluiten bij Oostende... Of in het buitenland?

Wat betreft volgend seizoen, ziet Lombaerts zich zijn laatste als prof ingaan. Bij Oostende. Of in het buitenland. "Ik lig nog één jaar vast bij KVO. Als het fysiek nog lukt, kan ik eventueel nog langer doorgaan. Bij Oostende of ergens anders, al denk ik niet dat ze hier staan te springen om me nog iets aan te bieden." (lacht)

"Twee jaar op rij was ik er niet gewenst in de voorbereiding. Ik begon niet vanaf nul, maar vanaf min tien. Met een hoop miserie aan mijn hoofd. (grijnst) Ik zal het jaar per jaar bekijken, wat normaal is op mijn leeftijd."

"Mocht ik deze zomer iets aantrekkelijks vinden, dan sta ik daar zeker voor open. Een mooie club in Griekenland of Turkije, bijvoorbeeld... Een warm land, een deftig niveau en niet onnoemelijk ver van België. 't Zou fantastisch zijn om mooi af te sluiten - of bij KVO of ergens anders", besluit Lombaerts.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  KV Oostende  I  voetbal