Woensdag 6 Januari 2021 - 13:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Niels Albert doet opmerkelijke vaststelling over Wout van Aert: “Niet onder de indruk”

Niels Albert doet opmerkelijke vaststelling over Wout van Aert: “Niet onder de indruk”

Komende zondag wordt het Belgische kampioenschap veldrijden gehouden in Meulebeke. Wout van Aert is torenhoog favoriete Niels Albert ziet dan ook weinig kansen voor zijn concurrenten.

Volgens Albert is er slechts één ding dat van Aert van zijn vierde Belgische titel kan houden, en dat is dat de kersverse papa na de geboorte van zijn zoontje enkele slechte nachten heeft. “Want enkel een niet-frisse van Aert is zondag te kloppen, vrees ik”, zegt Albert in Het Laatste Nieuws. “Anders zal er weinig aan te doen zijn."

“Als ze Wout genoeg hinderen, kan er misschien één wegrijden”, vervolgt voormalig wereldkampioen Albert. ”En met hinderen bedoel ik niet duwen en trekken: ten eerste moet het sportief blijven, en ten tweede maak je van Aert daar niet bang mee - die kerel rijdt massaspurts in de Tour, dan ben je niet onder de indruk als er een crosser komt leunen. Met hinderen bedoel ik: in de weg rijden, gaten laten vallen, te vroeg remmen, traag optrekken als een ploegmaat voorop rijdt...", klinkt het.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Niels Albert  I  Wout van Aert  I  sport