Dinsdag 29 December 2020 - 20:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

'Nieuwe onthullingen over taalgebruik Vanaken: Zelfs Club Brugge geschokt'

'Nieuwe onthullingen over taalgebruik Vanaken: Zelfs Club Brugge geschokt'

Niet iedereen vindt de schorsing van Hans Vanaken voor 'misplaatst taalgebruik' onterecht. Uit het scheidsrechtersrapport blijkt nu immers dat hij nog feller tekeer ging dan aanvankelijk gedacht.

Nadat Vanaken tegen Eupen direct rood pakte voor een te late en ongelukkige tackle op een tegenstander, legde het bondsparket hem twee speeldagen effectieve schorsing op voor een 'brutale fout' en twee speeldagen effectieve schorsing voor 'misplaatste uitingen'.

Journalist Jarno Bertho van VTM beweerde eerder al dat op de camerabeelden duidelijk te zien is hoe Vanaken naast 'Onozelaars' ook nog 'Fucking schijtregels' en 'Fucking hell' zei toen hij het veld verliet.

Kutrefs

Maar Bertho kon nu ook de hand leggen op het scheidsrechtersrapport. Daarin staat dat de Vanaken scheidsrechter Nathan Verboomen 'Kutrefs, jullie zijn allemaal kutrefs' toeslingerde. En daarna dus ook nog 'onozelaars' naar de vierde official.

Naar verluidt zijn ze ook bij Club Brugge behoorlijk geschokt door het taalgebruik van hun middenvelder. Hoewel ze vier speeldagen schorsing nog altijd overdreven vinden, is er toch al iets meer begrip voor de sanctie van het bondsparket.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  Hans Vanaken  I  sport  I  voetbal