Zondag 17 Januari 2021 - 08:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

'Onthuld: Deze Club Brugge-spelers dwongen Schrijvers te vertrekken'

'Onthuld: Deze Club Brugge-spelers dwongen Schrijvers te vertrekken'

Siebe Schrijvers kan bij OHL dan eindelijk aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière beginnen. Hij leek voorbestemd om het te maken bij Club Brugge, maar zag zich geblokkeerd in zijn ontwikkeling.

Vrijdag kon Schrijvers nog afscheid nemen in het oefencomplex in Westkapelle. Ook met Philippe Clement had hij een laatste gesprek. "Siebe is wel eens boos en teleurgesteld geweest, maar hij weet hoe alles gelopen is", kon het Laatste Nieuws noteren. "Ik wens hem dan ook enorm veel succes - in een andere context kan hij weer helemaal openbloeien."

Een context zonder Clement als coach, want waar Schrijvers onder Leko bij Club wél nog regelmatig speelde, deed Clement amper beroep op hem. Net als bij KRC Genk. "Op een bepaald vlak is hij een pechvogel", countert Clement. "In Genk wou hij enkel op de nummer tien spelen en was daar Pozuelo. Bij Club hebben we het na het vertrek van Wesley dan weer opgelost zonder targetspits, waar hij goed rond kon spelen."

Dubbel gevoel

Maar Clement wees vooral naar volgende spelers die Schrijvers dwongen te vertrekken: "Er was de ontwikkeling van Charles De Ketelaere, die hem niet hielp, alsook de komst van Noa Lang. En dan is er ook nog steeds Hans Vanaken. Toch is het met een dubbel gevoel dat ik hem zie vertrekken, want hij kon hier nog heel nuttig zijn de volgende weken en maanden."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  OH Leuven  I  sport  I  voetbal