Zondag 22 September 2019 - 12:30   I   door Redactie

Oorlog tussen Zidane en Courtois ontspoort: "Dit moet echt ophouden!"

Oorlog tussen Zidane en Courtois ontspoort:

Het is opnieuw crisis bij Real Madrid. 'De Koninklijke' verloor eerder deze week kansloos met 3-0 van Paris Saint-Germain in de Champions League. Een nederlaag die hard is aangekomen in Madrid.

De voorbije dagen zorgde Thibaut Courtois - geheel ongewild overigens - opnieuw voor oorlog bij Real Madrid. Zinédine Zidane zou nog steeds niet de grootste fan van Courtois zijn, terwijl onze landgenoot ook bij de Spaanse media niet in de bovenste schuif ligt. Er wordt zelfs al gewag gemaakt van een vertrek.

Ludo Vandewalle, Chef voetbal bij Het Nieuwsblad, begrijpt niet waarom Courtois niet meer krediet heeft. "Zou Zidane wedstrijden van de Rode Duivels bekijken? Hij zou zien hoe Thibaut Courtois daar in de EK-voorronde slechts één doelpunt binnenkreeg."

Weifelende uitspraken van Zidane

"De tegenstanders zijn niet top, dat weten we ook wel, maar zijn Celta de Vigo, Levante en Valladolid dat dan wel? Sinds 3 februari tegen Alaves (3-0) keepte Courtois – vorig jaar op het WK nog tot Beste Doelman uitgeroepen – bij Real geen wedstrijd meer waarin hij geen doelpunt binnenkreeg."

"Behalve die vrije trap van Schöne in die 1-4 tegen Ajax zagen we geen goals waarbij Courtois in de fout ging", benadrukt Vandewalle. Waarna Zidane nog een veeg uit de pan krijgt: "Misschien zouden de weifelende uitspraken van Zidane met betrekking tot onze nationale nummer één – die werd aangetrokken toen Zidane er niet was – eens mogen ophouden."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Real Madrid  I  Rode Duivels  I  KRC Genk  I  voetbal