Vrijdag 22 Januari 2021 - 10:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Opvallende conclusie over Wout van Aert en Mathieu van der Poel: “Wordt moeilijk voor hen”

Opvallende conclusie over Wout van Aert en Mathieu van der Poel: “Wordt moeilijk voor hen”

Met zijn 38 lentes is Philippe Gilbert een van de ouderdomsdekens van het wielerpeloton. Ondanks de vele jaren op zijn teller, verbaast Gilbert zich over de nieuwe generatie, en dan vooral over Wout van Aert en Mathieu van der Poel.

Van Aert en van der Poel domineren de laatste jaren in verschillende disciplines. Hiervoor blijven ze zo goed als heel het jaar in vorm. Gilbert denkt dat de twee kamphanen misschien te veel willen, en dat dit uiteindelijk een effect gaat hebben op hun carrières. "Ik weet niet of het mogelijk is om met zulke intensiviteit en levensstijl zo lang op dat niveau te blijven. Het vraagt vooral mentaal echt heel veel”, zegt Gilbert tegen CyclingNews.

“Ze hebben geen leven, alleen maar fietsen”, voegt de Lotto Soudal-renner er nog aan toe. “Ik weet niet of ze zo lang kunnen blijven racen. Het kan zo zijn dat ze korte, maar succesvolle carrières hebben, óf ze moeten wellicht kiezen voor één discipline. Het is niet makkelijk om 365 dagen per jaar te trainen”, besluit hij.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Wout van Aert  I  Mathieu van der Poel  I  sport