Maandag 7 Oktober 2019 - 12:00   I   door Redactie

Peter Vandenbempt heeft slecht nieuws voor Anderlecht, Standard en Gent

Peter Vandenbempt heeft slecht nieuws voor Anderlecht, Standard en Gent

Club Brugge kroonde zich zondag tot dé winnaar van het weekend. Het won zelf overtuigend met 4-0 van concurrent AA Gent en zag achtervolgers Antwerp en Standard met de punten morsen. Radiocommentator Peter Vandenbempt stelt vast dat Club Brugge er op dit moment met kop en schouders bovenuit steekt in België.

"Club Brugge heeft de voorbije jaren door hard en slim te werken een voorsprong uitgebouwd, op het veld en ernaast", steekt Vandenbempt bij Sporza van wal. "Sportief heeft het heel goed gewerkt en elk jaar een betere ploeg gevormd, met dit jaar de laatste ontbrekende schakel die ingevuld is: een doelman van topniveau."

"Ook financieel, organisatorisch, commercieel en professioneel staat Club boven de rest op dit moment. Op zich is dat goed nieuws voor de concurrentie, want andere clubs kunnen dat ook. Genk heeft het bijvoorbeeld gedaan, doet het al, en is toch ook kampioen geworden."

"Het zou kunnen dat de kampioen de volgende jaren bij de competitiestart al gekend is"

Vandenbempt ziet het voorlopig dan ook somber in voor de concurrenten van Club Brugge. "Vooral Anderlecht, Standard en misschien ook AA Gent moeten dat dan ook maar doen: beter en misschien wel harder werken dan de voorbije jaren. Want anders zou het wel eens kunnen dat Club Brugge het Noordzee-gat uit is en dat we de kampioen de volgende jaren bij de competitiestart al kennen. Al hoop ik van niet."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Standard  I  voetbal