Woensdag 9 Oktober 2019 - 12:30   I   door Redactie

Pijnlijk: Anderlecht zet Vincent Kompany én eigen fans volledig te kijk

Pijnlijk: Anderlecht zet Vincent Kompany én eigen fans volledig te kijk

Het is en blijft onrustig bij RSC Anderlecht. Na het ontslag van Frank Arnesen en de komst van Frank Vercauteren, werd paars-wit op het matje geroepen door de Geschillencommissie.

Anderlecht moest tekst en uitleg geven bij de exacte jobinvulling van speler-manager Vincent Kompany. De voorbije maanden was duidelijk dat Kompany ook als hoofdtrainer fungeerde, maar dat volgens de reglementen niet. Kompany beschikt niet over de juiste diploma's.

Bij Anderlecht deden ze er bij de Geschillencommissie alles aan om te benadrukken dat Kompany niet hun T1 is of was. Dat zorgde zelfs voor een pijnlijke uitspraak bij monde van de club.

Zo beweert Anderlecht dat het de naam en populariteit van Kompany gebruikt heeft om abonnementen te verkopen en fans naar de open trainingen te lokken. Of dat écht waar is, laten we in het midden. Pijnlijk is het alleszins wel. De fans van paars-wit kunnen zich bedrogen voelen.

(Lees verder onder de foto)

"We hebben geprobeerd daar commercieel voordeel uit te halen"

Bert Van der Auwera, de raadsman van Anderlecht probeerde de functie van Kompany te kaderen. “Je moet ons begrijpen. Het aantrekken van Kompany was een stunt, een PR-gegeven. We hebben geprobeerd daar commercieel voordeel uit te halen", klinkt het in Het Nieuwsblad.

"Met alle respect voor onze toenmalige T1 Simon Davies, maar het omschrijven als een project Davies had veel minder weerklank gehad dan het project Kompany. Dat hebben we ook gemerkt aan de abonnementenverkoop en de commerciële omzet."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal