Pijnlijk: 'Forfaitnederlaag dreigt voor Club Brugge' Sport
Sport

Pijnlijk: 'Forfaitnederlaag dreigt voor Club Brugge'

Pijnlijk: 'Forfaitnederlaag dreigt voor Club Brugge'

Club Brugge trapt vanavond zijn Europees avontuur op gang. In de Champions League hoopt blauw-zwart zich opnieuw van zijn beste kant te laten zien, net als vorig jaar. Al zitten de omstandigheden niet bepaald mee.

Simon Deli is geblesseerd, terwijl Simon Mignolet, Odilon Kossounou en Michael Krmencik positief hebben getest op Covid-19. Een Champions League-duel uitstellen is niet mogelijk. Integendeel. Pijnlijk genoeg dreigt zelfs een forfaitnederlaag als Club Brugge in de komende weken niet aan genoeg spelers zou komen.

"Club Brugge, Antwerp, Standard en AA Gent moeten op alles voorbereid zijn als ze deze week Europees spelen. UEFA hanteert een ­uiterst streng beleid om ­álle wedstrijden te laten doorgaan, corona of niet. Dat kan zelfs leiden tot forfaitnederlagen", schrijft Het Nieuwsblad.

"Het reglement kent geen medelijden"

"Het reglement kent geen medelijden. Zodra een club nog dertien spelers, inclusief een doelman, van de opgegeven Europese A-kern overheeft, moet er worden gespeeld. Als een club dat aantal niet haalt, moet een andere datum worden gezocht. Die uiterste datum is 28 januari 2021. Vinden ze die niet, dan volgt een 3-0-forfaitnederlaag", verduidelijkt de krant.

De UEFA rekent ook jeugdspelers mee in de 32-koppige Europese kern. Dat wil zeggen dat Club bij een mogelijk ergere coronagolf plots met een elftal vol met jeugdspelers aan de bak moet.

Andere locatie?

"Als de nationale overheid voetbal op haar grond­gebied verbiedt, is de thuisploeg verantwoordelijk voor de zoektocht naar een andere locatie en speeldatum. Dat is ook het geval als de bezoekende club wegens corona niet in het vliegtuig mag stappen. Beide clubs moeten de kosten van een eventuele verplaatsing delen", schrijft Het Nieuwsblad nog.

"UEFA rekent erop dat alle deelnemers van hun overheid een vrijstelling van reisbeperkingen en quarantainevoorschriften krijgen. Dus: als onze regering het voetbal in België verbiedt, moeten naast Club Brugge ook Standard, AA Gent en Antwerp ergens in het buitenland gaan spelen. Lukt dat niet: 3-0-verlies", besluit de krant.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws