Maandag 7 Oktober 2019 - 18:00   I   door Redactie

Pijnlijke flaters hebben mogelijk zware gevolgen voor videoref Laforge

Nicolas Laforge heeft niet bepaald een geweldig weekend achter de rug. De scheidsrechter ging zowel vrijdag als zondag serieus de mist in als videoref.

Pijnlijke flaters hebben mogelijk zware gevolgen voor videoref Laforge

Vrijdagavond besliste Laforge in Charleroi om een geldig doelpunt van Anderlecht-speler Nacer Chadli af te keuren wegens buitenspel. Een verkeerde beslissing, die flink wat stof deed opwaaien.

Alsof dat nog niet genoeg was, ging Laforge ook zondag tijdens Club Brugge-AA Gent serieus in de fout. Hij greep niet in toen Brandon Mechele Roman Yaremchuk tegen de grond werkte en Gent een strafschop verdiende. Opnieuw een beslissing die flink wat stof deed opwaaien.

(Lees verder onder de foto)

"Hoe verklaar je dat voor een semiprofessionele ref?"

"Toen Brandon Mechele tijdens de rust van Club Brugge-AA Gent de vraag kreeg of hij een strafschopfout had ­begaan op Roman Yaremchuk, speelde hij de vermoorde onschuld. Nu ja, het was ook niet aan hem om de bal op de stip te leggen. Jonathan Lardot zag de overtreding niet, videoref Nicolas Laforge kwam niet tussenbeide", merkt ex-ref Serge Gumienny op in Het Belang van Limburg.

"Laforge, dezelfde VAR die vrijdag fantoomhands zag bij een kopbaldoelpunt van Chadli tegen Charleroi. Twee absurde flaters op drie ­dagen tijd, hoe verklaar je dat voor een semiprofessionele ref?", klinkt het erg scherp.

De twee blunders zouden Laforge zuur kunnen opbreken. Bij de Belgische Voetbalbond (KBVB) zou men ervoor kunnen opteren om Laforge even aan de kant te schuiven - al dan niet enkel als videoref. 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  Charleroi  I  Anderlecht  I  voetbal