Maandag 1 Februari 2021 - 07:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Pijnlijke vaststelling over Van der Poel over Van Aert: "Zelfs dan nog was hij beter"

Pijnlijke vaststelling over Van der Poel over Van Aert:

Wim Vos, wielerjournalist van Het Nieuwsblad, ziet in de lekke band geen verklaring voor de nederlaag van Wout van Aert tijdens het WK veldrijden. Hij is van mening dat Mathieu van der Poel gewoon te sterk was.

"Het is niet juist. Niet correct. Dit was niet het WK van de lekke band van Van Aert. Dit was boven alles het WK van alweer een superieure Mathieu van der Poel. Ga alle parameters af en stel het met ons vast. Ook Van der Poel had met zijn tuimeling en afgebroken zadel vroeg in de wedstrijd zijn deel van de tegenslag – hij kwam die pech wel te boven", schrijft Vos in de krant.

"In het zand hebben we Van der Poel één keer te vroeg voet aan de grond zien zetten. Van Aert overkwam het een keer of vijf. En op de spectaculaire brug tussen hippodroom en strand was Van der Poel ronde na ronde de betere klimmer. Zelfs met een haperend klikpedaal spurtte hij sneller naar boven dan Van Aert."

"Van Aert reed een uitstekend WK, tegen elke andere tegenstander een regenboogtrui waardig, maar er was één renner nog net iets beter dan hem. Daarom rijdt niet Van Aert maar wel Van der Poel straks voor het derde jaar op rij in de regenboogtrui."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Wout van Aert  I  Mathieu van der Poel  I  sport