"Play-offs worden geschrapt en Club Brugge meteen kampioen" Sport
Sport

"Play-offs worden geschrapt en Club Brugge meteen kampioen"

"Play-offs worden geschrapt en Club Brugge meteen kampioen"

Op welke manier gaat de Jupiler Pro League straks, als de piek van het coronavirus achter ons ligt, hervat worden? Het is iets waar de bevoegde mensen bij de Pro League over nadenken. Als het van analist Hein Vanhaezebrouck afhangt, worden de play-offs niet meer gespeeld.

“Schrap de play-offs, maak Club Brugge kampioen en plan in juli enkel nog die laatste speeldag in”, is Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad érg duidelijk. "Niemand weet wanneer het virus verleden tijd is. Virologen hopen dat het eind mei voorbij is, maar die gaan toch niet toestaan dat we in juni alweer met 30.000 man in een stadion samentroepen?"

"Die gaan die marge nog ruimer willen houden. En het heeft geen enkele zin om nog tien matchen zonder publiek af te haspelen. Aan die play-offs moeten we echt niet meer denken. Mijns inziens zijn er maar twee opties", vervolgt Vanhaezebrouck. "Ofwel beëindig je de Jupiler Pro League nu, ofwel probeer je die dertigste speeldag en die promotie- en bekerfinale nog in te halen en communiceer je daarvoor zo snel mogelijk een realistische datum - ergens in juli."

"Club Brugge is natuurlijk kampioen, daar bestond sowieso al weinig twijfel over"

"Dat laatste zou uiteraard het ideale zijn. Want als je de competitie per direct beëindigt, zijn er altijd clubs die zich benadeeld gaan voelen. Als je het hele seizoen annuleert en vanaf augustus herspeelt, dan is dat een slechte zaak voor OHL of Beerschot, want zij kunnen niet meer promoveren. Behoud je de eindstand van na 29 speeldagen, dan voelt Waasland-Beveren zich de dupe, ook al weet iedereen dat de kans heel klein was dat het tegen Gent zou winnen."

Aan de top van de rangschikking ziet Vanhaezebrouck minder problemen. "Wat de Europese tickets betreft, denk ik wel dat - in deze crisistijden - iedereen zich erbij zou neerleggen om die volgens het huidige klassement te verdelen. En Club Brugge is natuurlijk kampioen, daar bestond sowieso al weinig twijfel over."

Populair

Laatste nieuws