Pro League verbiedt trainingen bij alle clubs en is duidelijk over herneming JPL Sport
Sport

Pro League verbiedt trainingen bij alle clubs en is duidelijk over herneming JPL

Pro League verbiedt trainingen bij alle clubs en is duidelijk over herneming JPL

De Pro League heeft woensdag beslist om de alle groepstrainingen bij de eersteklassers te verbieden tot en met 5 april. De competitie zal ook pas vier weken na de eerste groepstraining hervat worden.

Om clubs de kans te geven om hun spelers opnieuw topfit te krijgen en blessures te vermijden, zal de competitie pas vier weken na aanvang van de trainingen heropgestart worden.

“Een herneming van de competitiewedstrijden zal gebeuren in functie van de herneming van de trainingen bij onze clubs”, laat de Pro League weten. “Er zal een redelijke termijn in acht genomen worden om de spelers wedstrijdfit te krijgen.”

Start volgend seizoen opgeschoven?

Verder zal ook bekeken worden of de start van het volgende seizoen in de Jupiler Pro League kan worden opgeschoven. De start van het nieuwe seizoen was aanvankelijk voorzien op 24 juli, maar spelers moeten ook voldoende vakantie krijgen na dit - toch wel uitzonderlijke - seizoen.

“We volgen vanop de eerste rij de evoluties. Zo kunnen we kort op de bal spelen, uiteraard steeds met de gezondheid van de bevolking, de fans, spelers en medewerkers als leidraad", besluit de Pro League.

Populair

Laatste nieuws