Maandag 14 September 2020 - 10:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Remco Evenepoel legt in detail uit hoe hij ten val kwam in Ronde van Lombardije: "Toen raakte ik in paniek"

Remco Evenepoel legt in detail uit hoe hij ten val kwam in Ronde van Lombardije:

Remco Evenepoel heeft in Het Laatste Nieuws zijn volledige verhaal van de val gedaan. Evenepoel legt uit hoe die val nu precies tot stand kwam, want beelden zijn er niet van.

"In koers kreeg ik het advies van ‘Brama’ (Bramati, red.) om me achteraan het groepje te zetten. ‘Laat je vijf à tien meter uitzakken, Remco’, zei hij. ‘Neem geen risico want je wéét hoe gevaarlijk die bochten zijn.’ Dat heb ik ook gedaan. Uiteindelijk bleek dat de verkeerde beslissing. De twee jongens voor mij maakten een foutje in de eerste bocht, waar Bakelants en De Plus in het verleden ten val kwamen", legt Evenepoel uit in Het Laatste Nieuws.

“Wie precies, weet ik niet meer", lacht het toptalent. "Het kunnen er maar zes zijn, hé. Ze gingen naar de buitenkant. Ik schrok. ’Oei, ’t is prijs voor hen’, vreesde ik. Gelukkig konden ze corrigeren. Omdat ik zelf een betere lijn had genomen en met iets meer snelheid uit de bocht kwam, reed ik eigenlijk los op de twee af. Dat deed me, in paniek, wat afremmen."

"Mijn achterwiel schoof weg, ik moest zelf bijsturen in de eerste bocht. Waardoor ik naar buiten werd gedrukt in de tweede en op mijn beurt moest corrigeren. Maar… net niet, dus. (lachje) Vijf centimeter scheelde het of ik was dat muurtje voorbij en dan was er van een crash nooit sprake geweest. Nu raakte ik het met de buitenkant van mijn been. Dat kan je zien, want het slaat nog steeds blauw en geel uit.”

Met tip van de voet

"Ik viel recht naar beneden. In een eerste reactie keek ik spontaan de diepte in. Vraag me niet waarom. Ik zag een zwart gat, wellicht door alle schaduwen. Op dat moment besefte ik nog niet hoe diep ik zou vallen en hoe ik precies zou neerkomen: hard of zacht. Uiteindelijk belandde ik eerst op de tip en vervolgens op de zool van mijn rechtervoet", besluit Evenepoel.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Remco Evenepoel  I  sport