Zondag 3 Januari 2021 - 20:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Roberto Martinez deelt stevige tik uit aan Hans Vanaken

Roberto Martinez deelt stevige tik uit aan Hans Vanaken

Hans Vanaken heeft het dezer dagen niet gemakkelijk. Er hangt de middenvelder van Club Brugge een schorsing van vier speeldagen boven het hoofd, maar dat is nog niet alles. Zo dreigt Vanaken straks ook uit de boot te vallen bij de nationale ploeg.

In een gesprek met Het Nieuwsblad laat bondscoach Roberto Martinez tussen de lijnen optekenen dat Vanaken het straks ontzettend moeilijk gaat krijgen om het tot de 23-koppige EK-selectie te schoppen. Op de positie van nummer 10 lijkt Vanaken eerst en vooral niet in de plannen van Martinez voor te komen.

Fellaini & Heynen

En ook lager op het middenveld is Vanaken geen eerste keus. Hij moet er bovendien nog eens gaan concurreren met spelers als Kevin De Bruyne. Martinez benadrukt ook dat een terugkeer van Marouane Fellaini een optie is én dat hij ook Bryan Heynen in de gaten houdt.

Over Vanaken rept de bondscoach met geen woord. Martinez deelt zo een stevige tik uit aan Vanaken, die de voorbije maanden altijd tot de (ruime) kern van de nationale ploeg behoorde. Met het oog op het EK lijkt Martinez echter op andere spelers te rekenen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Roberto Martinez  I  Rode Duivels  I  Hans Vanaken  I  sport  I  voetbal