Dinsdag 13 Augustus 2019 - 12:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Sep Vanmarcke aan de dood ontsnapt: "Als ik daarover viel, was ik er geweest"

Sep Vanmarcke had meer geluk dan de betreurde Bjorg Lambrecht. Vanmarcke viel destijds in de Tirreno-Adriatico bijna over een brug en werd gekatapulteerd. Hij overleefde het.

Sep Vanmarcke aan de dood ontsnapt:

“Ja. Ik zag toen een gapende leegte van vijftig meter diep. Viel ik over die brug, ik was er geweest. Ik heb superveel geluk gehad. En Bjorg had in Polen superveel pech. Koersen blijft gevaarlijk. Een stom ongeluk kan fataal zijn", zegt Vanmarcke in Het Nieuwsblad.

“Toen ik het nieuws van Bjorg vernam, heb ik toch serieus nagedacht. Ik zei tegen mijn vrouw: Ik wil wel mijn kindjes zien opgroeien, hé. Hun komst veranderde veel. Je mag daar eigenlijk niet bij stilstaan, maar je doet het natuurlijk wel. Als je dat gevoel meeneemt in de koers, wordt het moeilijk.”

WK

Intussen laat Vanmarcke weten dat het WK voor hem een doel is. "Twee jaar geleden verdiende ik ook om erbij te zijn, maar werd ik gepasseerd. Na BinckBank volgen Hamburg, Plouay en de wedstrijden in Canada. Als ik iets presteer, zal ik misschien nu wel een selectie krijgen.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Sep Vanmarcke  I  sport