Zaterdag 22 Juni 2019 - 13:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Siegfried Bracke lanceert ophefmakend voorstel over regering en Vlaams Belang

Zal Bart De Wever een Vlaamse regering maken met Vlaams Belang? Siegfried Bracke (N-VA) weet het niet, maar geeft wel advies.

Siegfried Bracke lanceert ophefmakend voorstel over regering en Vlaams Belang

"Mathematisch kun je gewoon voortdoen met N-VA, CD&V en Open Vld, ook al hebben ze alle drie zwaar verloren. Maar ik zou dat niet doen. Ik vind dat ontzettend gevaarlijk. De kost van het experiment kon wel eens lager liggen dan de winst van de reconductie", vertelt Bracke in Het Nieuwsblad.

"Een minderheidsregering met gedoogsteun van het VB, dat vind ik niet zo gek. We gaan toch niet nog eens vijf jaar een Vlaamse regering krijgen waarin partijen elkaar onschadelijk maken? Mijn God, nee!"

"Als je het Vlaams Belang op voorhand uitsluit, zet je hen in een zetel. Ik moet niets hebben van een type als Dries Van Langenhove, maar gun die jongen toch geen martelaarsrol. De Franstalige partijen beseffen niet half wat voor een fenomenaal cadeau ze het VB hebben gegeven met hun eisen voor de eedaflegging in de Kamer. Patrick Dewael heeft de schade beperkt, maar ze ís er wel, die schade."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Vlaams Belang  I  Siegfried Bracke  I  n365