Teammanager haalt zwaar uit: "Ze waren enkel bezig met Van der Poel" Sport
Sport

Teammanager haalt zwaar uit: "Ze waren enkel bezig met Van der Poel"

Teammanager haalt zwaar uit: "Ze waren enkel bezig met Van der Poel"

Peter Bauwens is absoluut niet te spreken over de medische behandeling van zijn renner Floris Gerts, meteen na de valpartij in Nokere Koerse.

“Ik wist eigenlijk niet hoe ik me diende te voelen na afloop van de wedstrijd”, reageerde de baas van Tarteletto-Isorex bij HLN. “De hulpdiensten keken niet om naar mijn renner, maar hadden enkel oog voor Mathieu van der Poel.”

De slotfase van Nokere Koerse werd ontsierd door een valpartij waarbij zowel Van der Poel als Gerts bij betrokken waren. “Gelukkig liep Floris geen breuken op”, aldus de manager. “Het gaat om zware kneuzingen aan nek en schouders, hij werd genaaid aan het oog en liep ook een zware hersenschudding op waardoor hij enkele weken aan de kant staat.”

“Wat me het meeste stoorde in het ganse voorval, is dat de hulpdiensten enkel oog hadden voor één renner met een kampioenstrui (Mathieu van der Poel, red.)”, gaat hij verder. “Akkoord dat hij misschien wel populairder is dan Gerts, maar als er hulp moet geboden worden aan een renner in nood, mag daar geen onderscheid in gemaakt worden. Er stonden op een gegeven moment vier hulpverleners rond Mathieu, alle aandacht ging naar hem, terwijl er niemand bij Floris was. Gelukkig was zijn vader daar en die is dokter."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws