Maandag 14 September 2020 - 19:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Tom Boonen doet erg gewaagde uitspraken over Wout van Aert: "Ik zie hem zelfs daartoe in staat"

Tom Boonen doet erg gewaagde uitspraken over Wout van Aert:

Tom Boonen is erg onder de indruk van Wout van Aert. Ook bergop rijdt de renner van Jumbo-Visma uitstekend.

“Bernals doodvonnis werd getekend door niemand minder dan… Wout van Aert. Fenomenaal hoe hij de 25 à 30 man sterke groep met een moordend tempo quasi halveerde. Als je dát realiseert, mag je wel zeggen dat je een béétje met de fiets kunt rijden. Wout past geweldig goed in het Jumbo-Vismasysteem. Een machine, is hij", zegt Boonen in zijn column in Het Laatste Nieuws.

"Die perfect weet hoe lang het een bepaald vermogen kan ontwikkelen", vervolgt Boonen. "Hij trapt gewoon de wattages, tot ze hem niet meer nodig hebben. In het streefdoel om de eindzege binnen te halen, is hij één van de belangrijkste schakels. Dit is voor hem persoonlijk ook een belangrijke leerschool."

Ronde van Zwitserland

"Hij wist al wel dat hij zo’n ronde van drie weken fysiek aankon. Maar hij doet het nu ook op het hoogste niveau, in een rol die elke dag eist dat je de finale rijdt. Zélf zo’n Tour, Giro of Vuelta winnen zal nu niet meteen zijn ambitie zijn. Maar in een ronde van een week tot tien dagen, genre Ronde van Zwitserland, zie ik Wout absoluut in staat om te scoren.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Tom Boonen  I  Wout van Aert  I  sport