Zaterdag 2 Januari 2021 - 14:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Tom Boonen haalt keihard uit naar Anderlecht en Marc Coucke

Tom Boonen haalt keihard uit naar Anderlecht en Marc Coucke

Wielerlegende Tom Boonen heeft op de allerlaatste dag van het jaar zwaar uitgehaald naar RSC Anderlecht en zijn eigenaar Marc Coucke. Boonen heeft het niet bepaald voor de manier van werken van Coucke en RSCA.

In Het Grote Analistendebat van Het Laatste Nieuws komt uiteraard ook de malaise bij Anderlecht aan bod. Marc Degryse legt uit dat paars-wit het op financieel vlak ontzettend moeilijk heeft omdat de club de voorbije jaren veel te veel geld heeft uitgegeven aan spelers die het nooit konden waarmaken.

Tom Boonen gelooft zijn oren niet als Degryse aanhaalt dat Anderlecht in twee jaar tijd 63 miljoen euro verlies heeft gemaakt. "Amateuristisch", haalt Boonen zwaar uit naar RSCA. En niet veel later krijgt ook Marc Coucke, die Boonen nog kent van bij de wielerploeg van Patrick Lefevere, een serieuze veeg uit de pan.

"Coucke moeide zich vaak en overal"

"Coucke is graag aanwezig, hij heeft graag een podium. Hij heeft twee keer gesponsord. In de eerste periode moeide hij zich vaak en overal", vertelt Boonen in de krant.

"Dan is hij een tweede keer bij ons terechtgekomen. Toen is hem duidelijk gezegd: 'Marc, je mag sponsoren, je mag trots en fier zijn, maar kom niet naar de koers.' Hij is nergens gekomen, mocht zich nergens mee bemoeien. Dat jaar hebben wij keigoed gereden."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Tom Boonen  I  Marc Coucke  I  sport  I  voetbal