Trossard krijgt deze straf voor "Alle boeren zijn homo's" Sport
Sport

Trossard krijgt deze straf voor "Alle boeren zijn homo's"

Trossard krijgt deze straf voor "Alle boeren zijn homo's"

Leandro Trossard heeft van de Belgische voetbalbond een officiële waarschuwing en een boete gekregen. Aanleiding zijn z'n homofobe uitspraken tijdens de kampioenenviering van Racing Genk. Trossard aanvaardt de sanctie.

Tjdens de kampioenenviering van Genk zong Trossard "Alle boeren zijn homo's". Vrijdagavond excuseerde de speler zich al voor die gezangen.

"De bond veroordeelt alle vormen van homofoob gedrag. De uitspraken van Leandro Trossard staan haaks op de waarden die de KBVB uitdraagt, zoals inclusie en tolerantie. Met die actie pleegde Trossard bovendien een inbreuk op de gedragscode van de Rode Duivels", liet de KBVB weten.

"De KBVB neemt akte van de snelle excuses die Leandro Trossard heeft overgemaakt. De KBVB tilt echter zwaar aan de feiten, geeft Leandro Trossard een officiële waarschuwing en zal zich bij recidief gedrag beraden over sportieve sancties. Daarnaast legt de KBVB Leandro Trossard een boete op, zoals bepaald in de gedragscode. Deze boete zal worden doorgestort aan een goed doel", besluit de voetbalbond.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws