Woensdag 12 Februari 2020 - 11:00   I   door Redactie

Vader Kevin De Bruyne tegen Anderlecht: "Dán tekent hij bij jullie"

Kevin De Bruyne maakt momenteel het mooie weer bij Manchester City en de Rode Duivels. Dat zal bij RSC Anderlecht ongetwijfeld een beetje steken. Het liep De Bruyne destijds immers mis.

Vader Kevin De Bruyne tegen Anderlecht:

Op tienjarige leeftijd kon De Bruyne naar Anderlecht, maar opteerde het jonge ventje voor een overstap naar KRC Genk"Iets na de eeuwwisseling is Kevin De Bruyne te gast op Neerpede. Papa Hedwig is supporter van Anderlecht en hij staat te springen om zijn tienjarige knaap in het shirt van zijn favoriete ploeg te zien spelen", schrijft Sport/Voetbalmagazine.

Robert Steeman, toenmalig hoofd van de jeugdscouting, wordt gerustgesteld door De Bruyne senior: "'Maandag komen we tekenen. Ik heb wel een probleem: ik heb aan Genk beloofd dat hij in het weekend een training zou komen volgen.’ Op maandag krijgt Steeman een telefoon van Hedwig: ‘Kevin heeft bij Genk de verjaardag van een ploegmaatje gevierd en hij vond het daar zo plezant dat hij wil blijven. Ik heb hem gezegd: oké, je mag het een seizoen bij Genk proberen. Maar wees gerust meneer Steeman: volgend seizoen komen we naar Anderlecht.’"

"We hebben Kevin nooit meer gezien"

De Bruyne maakte echter nooit meer de overstap naar Anderlecht. "We hebben Kevin nooit meer gezien", aldus Steeman. "Ik kan dat begrijpen, hoor. Hij mocht taart eten en er was muziek. Op die leeftijd telt de ambiance en niet het voetbal. En die vader wilde zijn zoon een plezier doen. Of dat feestje doorgestoken kaart was van Genk? Dat denk ik niet. Op die leeftijd hadden ze bij Genk nooit kunnen voorspellen dat De Bruyne het zo ver zou schoppen."

Ondanks hoe alles destijds is gelopen, is het niet uitgesloten dat De Bruyne ooit nog voor Anderlecht zal spelen. De Rode Duivel liet al meermaals verstaan dat hij op het einde van zijn carrière wel bij paars-wit zou willen spelen. Hij zou er papa Hedwig alleszins een groot plezier mee doen...

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Manchester City  I  Rode Duivels  I  voetbal