Vader van overleden Stef Loos (19): "Eén klap en gedaan" Sport
Sport

Vader van overleden Stef Loos (19): "Eén klap en gedaan"

Vader van overleden Stef Loos (19): "Eén klap en gedaan"

Zondag overleed Stef Loos (19) na een crash in de koers. Loos en een aantal andere renners werden aangereden door een witte bestelwagen. Ze waren zonder dat ze het wisten afgeweken van het parcours.

"Het was pas zijn tweede koers bij de beloften. Dat was een grote overstap, maar hij was vastberaden om er niet afgereden te worden", vertelt vader Kris Loos in Het Laatste Nieuws.

Toen het peloton passeerde, zag Kris zijn zoon niet. "We dachten dat hij achterop was geraakt, maar het duurde te lang. Dat was niet normaal. Het was niks voor Stef om minuten achterop te komen. Even later zagen we de ploegauto passeren met de fiets van Stef op het dak. Toen dachten we even dat hij pech had gehad en met zijn reservefiets achterna aan het rijden was. Maar na een paar minuten, reed de groene vlag voorbij, de laatste wagen. Zonder dat we Stef gezien hadden."

Kris haastte zich vervolgens naar de ploegwagen. Daar kreeg hij het verschrikkelijke nieuws te horen. Stef had een ongeval gehad. "Na 10 minuten zeiden ze ons dat er geen garantie op overleven was. En als hij erdoor zou komen, zou het 'niks meer' geworden zijn. Dus misschien is het een troost dat hij overleden is, want de manier waarop hij anders had moeten leven, zou hij niet gewild hebben."

Schrik

"Ik heb altijd schrik gehad dat er iets zou gebeuren. Maar ik heb me altijd gesust met de gedachte dat hij dan aan zijn einde zou komen tijdens zijn hobby, zijn passie. Hij heeft een goede koers gereden en heeft wellicht niks gevoeld. Eén klap en gedaan. In zijn hoofd is hij nu nog aan het koersen, troost ik mezelf."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws