Van Aert is heel duidelijk over toekomst als veldrijder Sport
Sport

Van Aert is heel duidelijk over toekomst als veldrijder

Van Aert is heel duidelijk over toekomst als veldrijder

Wout Van Aert werd knap derde in de Strade Bianche. Hij maakt zich alvast niet meteen zorgen dat zijn ploeg Lotto-Jumbo NL hem nu gaat pushen om meer voor de weg te kiezen.

"De Nederlanders die mij omringen, beseffen maar al te goed dat het veldrijden geen slechte voorbereiding is op wat ik nu aan het doen ben. Ik denk dat ik dat nu voor het 2e jaar op een rij bewijs - en er moeten nog heel veel koersen komen waarin ik het opnieuw wil bewijzen", zegt Van Aert aan Sporza.

"Volgens mij is het niet zomaar een zekerheid dat als ik minder zou crossen, ik automatisch beter op de weg zou koersen. Dat is nog maar de vraag. Als ik een voller wegseizoen zou rijden, zijn er heel veel koersen waar ik eigenlijk niet veel te zoeken heb of die ik niet interessant vind. Op deze manier is het een prachtige combinatie."

Geen degout

Extrasportieve zaken hebben Van Aert geteisterd tijdens het veldritseizoen. "Dat heb ik al meermaals toegegeven. En dan is het heel moeilijk om tot het gaatje te gaan. In de Strade kon ik dat terug wel. Op dat vlak klopt het dat ik hier veel meer van genoten heb dan van veel crossen. Het crossen zelf is me wel nooit gaan enerveren. Zolang ik het spelletje graag doe, moeten de randzaken wijken. Ik heb zeker geen degout van het veld."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws