Van der Poel krabt zich in de haren: "Dat is wel pittig, hoor" Sport
Sport

Van der Poel krabt zich in de haren: "Dat is wel pittig, hoor"

Van der Poel krabt zich in de haren: "Dat is wel pittig, hoor"

Mathieu van der Poel kwam stevig ten val in Nokere Koerse. Een dag later was hij echter al het parcours van de Ronde van Vlaanderen aan het verkennen.

"Op kasseien vallen is nooit aangenaam. Het eerste moment was pijnlijk. Het kwam wel aan. Voor ik het wist, lag ik in de ambulance, maar daar voelde ik geleidelijk aan dat het niet supererg was. Nu ben ik vooral stijf. Het zal nog een paar dagen duren voor dat gevoel wegtrekt, maar... Ik mag zeker niet klagen", zo vertelt Van der Poel in Het Laatste Nieuws.

Dus ging hij de Ronde van Vlaanderen al verkennen. "Het lukt goed om alles te memoriseren, maar het blijft moeilijk om namen op de stroken te plakken. Ik herken bepaalde punten van op tv, maar rijd er nu pas voor het eerst over. Vooral na de Koppenberg zitten er een paar pittige passages bij. Al moet ik zeggen dat de kasseien er op training altijd wel lastiger bijliggen", weet Van der Poel.

"Hoe sneller je erover gaat, hoe makkelijker. De Koppenberg zelf ken ik natuurlijk vanuit de cross en in mijn jeugdjaren deed ik bij de junioren nog de Oude Kwaremont en de Paterberg in de Omloop Mandel-Leie-Schelde. De rest is nieuw. Het Muziekbos bijvoorbeeld (lacht). Mijn vader heeft me vroeger vooral meegenomen naar de Cauberg, die streek ken ik beter."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws