Maandag 7 Oktober 2019 - 18:30   I   door Redactie

Vandenbempt haalt zwaar uit naar Anderlecht: "Je moet het maar durven"

Vandenbempt haalt zwaar uit naar Anderlecht:

Peter Vandenbempt heeft maandag zwaar uitgehaald naar RSC Anderlecht. Meer bepaald naar voorzitter Marc Coucke en manager Michael Verschueren. Vandenbempt vindt de manier waarop zij Frank Vercauteren wegplukten bij OH Leuven maar niets.

"De komst van Frank Vercauteren als nieuwe hoofdcoach is een zeer goeie zaak voor Anderlecht, als club en ploeg. Alleen - en dat vind ik een zeer negatief element - is het triest hoe Anderlecht gehandeld heeft met OHL, de leider in 1B. OHL is een ambitieuze club die naar 1A wil en waar Vercauteren een contract had en een zeer belangrijke rol speelde", steekt Vandenbempt bij Sporza van wal.

"Het was een contract mét opstapclausule. Daar hebben ze in Leuven in principe geen probleem mee, maar dat Marc Coucke noch Michael Verschueren het fatsoen gehad heeft om OHL vooraf even in te lichten, dat is niet bepaald fraai", gaat Vandenbempt verder. "Het is nog maar een maand geleden dat Anderlecht stond te jammeren hoe Club Brugge had gehandeld met spits Diagne, die Club op de valreep afgesnoept had van Anderlecht. "Wij zouden zoiets nooit doen", zei Michael Verschueren toen."

Vlammende mail en boze telefoon

"Wel straffer nog: Coucke en Verschueren hebben bij OHL blijkbaar als door een wesp gestoken gereageerd op het nochtans zeer brave persbericht waarin OHL de handelswijze van Anderlecht een beetje betreurde. De ene met een vlammende mail, de andere met een boze telefoon. Michael Verschueren zei dat het nu eenmaal een haaienwereld is en dat als je daar niet tegen kunt, dat je er dan uit moet blijven. Ik zou zeggen: je moet maar durven!", besluit Vandenbempt met een uithaal aan het adres van Coucke en Verschueren.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  OH Leuven  I  voetbal