Zaterdag 7 September 2019 - 14:00   I   door Redactie

Vandenbempt érg scherp voor Martinez: "Dit is een gebrek aan respect"

De Rode Duivels speelden tegen San Marino lang niet hun beste wedstrijd uit deze EK-kwalificatiecampagne. Daar kan Peter Vandenbempt nog mee leven. Met de uitspraken die Roberto Martinez in aanloop naar het duel deed, heeft de radiocommentator het veel moeilijker.

Vandenbempt érg scherp voor Martinez:

"Ik weet niet wat ik moet denken van de persconferenties van Martinez. Het is toch een blijk van gebrek aan respect voor de journalisten in de zaal en het publiek", toont Vandenbempt zich bij Sporza érg scherp voor de bondscoach.

"Waarom hij voor de wedstrijd tegen San Marino mist spuit en uitspraken doet die het tegenovergestelde zijn van zijn plannen, begrijp ik niet. Dat is overbodig en je creëert zo ergernis. Je hoeft je ploeg niet te verklappen aan de vooravond van de wedstrijd, maar gewoon liegen... dat is onbegrijpelijk", gaat Vandenbempt verder.

"De keuzes van Martinez begrijp ik helemaal niet"

De radio-man heeft ook geen begrip voor de keuzes die Martinez maakte. "Het is niet onlogisch dat je tegen San Marino iets probeert, maar de keuzes van Martinez begrijp ik helemaal niet. Origi op de positie van Hazard uitspelen, is heel vreemd. Dat heeft hij van zijn leven nog nooit gedaan."

"Ofwel speelt hij links in een driemansvoorhoede, ofwel centraal in de punt. Origi had geen ruimte, moest dribbelen, de bal laag komen vragen, pirouettes maken... Dat is niet het spel van Origi. Januzaj tegen zijn voet in de rug van Batshuayi heeft ook helemaal niet gefunctioneerd. Carrasco op links is niet de positie waar hij in de toekomst een rol kan spelen voor de Rode Duivels. Toen hij na de invalbeurt van Chadli hoger mocht gaan spelen, op de positie van Origi, kwam hij wel uit de verf", besluit Vandenbempt.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  San Marino  I  Rode Duivels  I  sport  I  voetbal