Vandenbempt vreest voor chaos in JPL: "Daar kunnen rechtszaken van komen" Sport
Sport

Vandenbempt vreest voor chaos in JPL: "Daar kunnen rechtszaken van komen"

Vandenbempt vreest voor chaos in JPL: "Daar kunnen rechtszaken van komen"

Het coronavirus heeft ook onze Jupiler Pro League stevig in zijn greep. Voorlopig wordt er niet gevoetbald en het is nog maar de vraag wanneer dat opnieuw wél het geval zal zijn.

"Wat met de nationale competities? Daar kan je alleen iets zinnig over zeggen zodra je weet wanneer het virus onder controle is, maar dat weet ik uiteraard niet", aldus commentator Peter Vandenbempt in De Afspraak.

"Wanneer kunnen we weer gewoon voetballen? Ik denk in het meest positieve geval half mei. De UEFA heeft voorlopig toestemming gegeven om tot eind juni te spelen, maar misschien is dat ook nog maar voorwaardelijk."

(Lees verder onder de foto)

"Pas na mei? Dan wordt het wel erg moeilijk"

"Dan zouden we in België nog een systeem kunnen uitdenken om die play-offs nog te spelen. Wanneer we er pas na mei aan zouden kunnen beginnen, wordt het wel erg moeilijk", beseft Vandenbempt.

De commentator houdt er dan ook rekening mee dat er geen play-offs gespeeld worden. "Wanneer we pas na mei opnieuw kunnen beginnen, dan denk ik dat er in België nog maar drie matchen gespeeld moeten worden. De terugmatch in de promotiefinale van 1B, de laatste speeldag in de Jupiler Pro League en de bekerfinale."

Rechtszaken

"Ik denk dat niemand er moeite mee heeft om te zeggen dat Liverpool kampioen is in de Premier League en Club Brugge hier in België. Maar voor plaats twee is het al moeilijker. Dat kan ook om een heel pak geld gaan. Dus daar kunnen dan weer rechtszaken van komen."

Populair

Laatste nieuws