Zaterdag 9 Januari 2021 - 08:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Vandenhaute zet licentie Anderlecht op het spel, verplichte degradatie dreigt

Vandenhaute zet licentie Anderlecht op het spel, verplichte degradatie dreigt

RSC Anderlecht kondigde woensdagavond aan dat Wouter Vandenhaute officieel de nieuwe voorzitter van de club is. Dat Vandenhaute in het voorbije jaar achter de schermen ook al de touwtjes in handen had bij RSCA, kan paars-wit echter nog zuur opbreken.

Sport/Voetbalmagazine stelt zich serieus vragen bij de gang van zaken binnen Anderlecht. Dat Vandenhaute in het voorbije jaar nog steeds eigenaar was van het makelaarskantoor Let's Play, kan Anderlecht nu in de problemen brengen. "De sterke man van paars-wit had al veel langer de leiding in de schaduw, ondanks een dubbele rol die hem verbood deze positie (officieel) te bekleden", klinkt het scherp bij het weekblad.

"De regelgeving met betrekking tot het verlenen van de licentie is zeer duidelijk", gaat Sport/Voetbalmagazine verder. "In artikel 407, lid 2, wordt uitgelegd dat 'de licentie niet wordt verleend aan een club met een of meer verwante rechtspersonen die als tussenpersoon optreden'."

(Lees verder onder de foto)

Een dubbele pet die verboden is

"Ook al is Vandenhaute niet officieel lid van de club en wordt hij voor zijn adviesfunctie vergoed door Alychlo, het bedrijf van Marc Coucke, dan lijkt hij toch een significante invloed te hebben op de werking van het team. Dat is door het reglement verboden. Eigenlijk zou men Anderlecht zijn licentie moeten ontnemen", klinkt het verder nog héél duidelijk.

Sport/Voetbalmagazine benadrukt dat Vandenhaute al zeven maanden officieus voorzitter was van Anderlecht en dat de licentiecommissie zich in het voorjaar over die zaak zal moeten uitspreken. "Gedurende zeven maanden was Vandenhaute dus officieus voorzitter van de club en bleef hij als aandeelhouder betrokken bij het runnen van een spelersagentschap. Een dubbele pet die verboden is volgens het reglement."

Verplichte degradatie?

Als bewezen wordt dat Vandenhaute effectief een dubbele pet op had in het voorbije jaar, dan zit Anderlecht in vieze papieren. Niet alleen staat de licentie van de club dan op het spel, ook dreigt verplichte degradatie naar het amateurniveau. Dat zou vanzelfsprekend een gigantisch zware klap zijn voor paars-wit. 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal