Woensdag 18 September 2019 - 16:00   I   door Redactie

Vanhaezebrouck ziet groot probleem bij Club Brugge: "Dat vraag ik me toch af"

Club Brugge is goed aan het nieuwe seizoen begonnen, maar analist Hein Vanhaezebrouck is toch nog niet volledig overtuigd van blauw-zwart. Zo vraagt hij zich openlijk af hoe sterk de kern van Philippe Clement in de breedte is.

Vanhaezebrouck ziet groot probleem bij Club Brugge:

"Gent is wat mij betreft nu het best gewapend om blessures van sterkhouders op te vangen", stelt Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad. "Valt Vadis uit, dan heb je nog Dejaegere, Bezus, Ver­straete en zelfs Chakvetadze om die wat ­offensievere middenveld­positie te bekleden."

"En valt Depoitre of David uit, dan kan je voorin nog verder met ­Yaremchuk, opnieuw Chakvetadze, Kubo, of waarom niet Kvilitaia - er lopen slechtere spitsen rond in België."

"Dat verschil is meteen heel groot"

Bij Club Brugge ziet Vanhaezebrouck niet dezelfde wisselmogelijkheden. "Als je dan kijkt naar Club Brugge, stel ik me de vraag: wat als Vormer of vooral ­Vanaken uitvalt?"

"Het verschil tussen ­Vanaken en Schrijvers is meteen heel groot", merkt de analist een serieus probleem op bij blauw-zwart. "Dan is de wissel­weelde bij Gent toch groter."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  voetbal  I  sport