Zaterdag 7 September 2019 - 19:00   I   door Redactie

Vincent Kompany verneemt erg slecht nieuws bij Anderlecht

Vincent Kompany is sinds het begin van dit seizoen terug bij RSC Anderlecht. De Rode Duivel werd speler-manager bij paars-wit en moet de club van zijn hart opnieuw naar successen leiden. De voorbije weken was er evenwel al een pak te doen omtrent de dubbele rol van Kompany...

Vincent Kompany verneemt erg slecht nieuws bij Anderlecht

Kompany is als speler-manager niet enkel actief als speler en betrokken bij de transfers die Anderlecht doet, maar hij zou ook de taken van trainer op zich nemen. Eén probleem: dat mag niet, want Kompany beschikt niet over de nodige diploma's om als T1 te fungeren.

De Belgische Voetbalbond (KBVB) houdt Anderlecht dezer dagen in de gaten. Mocht blijken dat Kompany de taken van T1 toch op zich neemt, komt zelfs de licentie van Anderlecht gevaar. Het zou dus best zijn dat Kompany zo snel mogelijk de Pro License afwerkt.

Naar het buitenland?

Maar in dat opzicht heeft Kompany slecht nieuws vernomene. Analist Dennis van Wijk liet zich bij Play Sports ontvallen dat er noch dit seizoen of noch volgend seizoen een nieuwe Pro License-cursus start in België.

Als Kompany zijn diploma wil halen, moet hij de cursus dus in het buitenland gaan volgen. Erg vervelend, want de agenda van Kompany zit nu al overvol.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal