Maandag 7 Oktober 2019 - 12:00   I   door Redactie

Voetbalbond grijpt in: Anderlecht verliest mogelijk licentie

Voetbalbond grijpt in: Anderlecht verliest mogelijk licentie

Er hangen opnieuw donkere wolken boven het oefencomplex van RSC Anderlecht. De Belgische Voetbalbond heeft beslist om de Brusselse club op het matje te roepen. De reden? De dubbele functie van Vincent Kompany.

Kompany begon dit seizoen als speler-manager aan het seizoen bij Anderlecht, maar al snel werd duidelijk dat hij achter de schermen ook gewoon hoofdtrainer was. Iets wat volgens de reglementen niet mag, aangezien Kompany niet over de benodigde diploma's beschikt.

Bij de Belgische Voetbalbond hielden ze de verrichtingen van Kompany nauwlettend in de gaten en nu grijpt de KBVB dus ook effectief in. Het Laatste Nieuws meldt dat Kompany dinsdag al uitleg moeten gaan verschaffen over zijn precieze rol bij Anderlecht.

Licentie in gevaar

Als kan aangetoond worden dat Kompany de voorbije maanden wel degelijk als hoofdcoach fungeerde, kan dat zware gevolgen hebben voor Anderlecht. Volgens Het Laatste Nieuws dreigt Anderlecht in het slechtste geval zijn licentie kwijt te spelen. In het beste geval komt paars-wit met een boete of zonder straf.

 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal