Dinsdag 12 Januari 2021 - 07:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Vraagtekens bij Mathieu van der Poel in vergelijking met Wout van Aert: “Bij hem is dat afwachten”

Vraagtekens bij Mathieu van der Poel in vergelijking met Wout van Aert: “Bij hem is dat afwachten”

Wout van Aert won zondag met groot machtsvertoon het Belgisch Kampioenschap veldrijden. De vierde al in zijn carrière. Volgens wielerkenner Wim Vos mag wielerploeg Jumbo-Visma zich gelukkig prijzen met een renner als van Aert.

“Mocht van der Poel er niet zijn, de Belgische kampioen was een publicitair unicum”, zegt Vos in Het Nieuwsblad. “En zelfs mét van der Poel: van Aert toonde zich wel al in de Tour, bij van der Poel is dat nog afwachten. Nooit in het moderne wielrennen was er een wielrenner die zijn sponsor zo vaak en zo prominent in beeld brengt als van Aert.”

Volgens Vos is er één groot verschil tussen van Aert en alle andere wielertoppers: de Kempenaar presteert het hele jaar door. “In de lente hoort hij week na week bij de topfavorieten in de klassiekers. In de zomer kleurt hij de Tour met ritzeges en een glansrol als superknecht. In de herfst zet hij het WK naar zijn hand. Om het jaar vol te maken in de winter, met een favorietenrol op dat andere WK en terloops een nieuwe Belgische veldrittitel", besluit Vos.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Mathieu van der Poel  I  Wout van Aert  I  sport