Vrijdag 2 April 2021 - 08:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

VTM-sportjournalist Stijn Vlaeminck doet bijzondere vaststelling over Wout van Aert: “Tom Boonen had dat ook"

VTM-sportjournalist Stijn Vlaeminck doet bijzondere vaststelling over Wout van Aert: “Tom Boonen had dat ook

Wout van Aert is op relatief korte tijd uitgegroeid tot een van de grote patrons van het wielerpeloton. Dankzij zijn uitstekende prestaties de laatste jaren geniet hij roem en bekendheid, maar toch is hij een gewone kerel gebleven, zonder kapsones.

“Daarin verschillen wielrenners van voetballers”, zegt VTM-sportjournalist Stijn Vlaeminck in TV Familie. "Dat contrast is gigantisch. Wout is en blijft die volkse kerel uit de Kempen. Hij lacht quasi altijd, blijft vriendelijk. En hij beseft heel goed waar hij vandaan komt: een doodnormaal gezin.” 

"Hij straalt iets uit, hè"

“Wout is totáál niet arrogant”, weet Stijn. “Maar ja, hoge bomen vangen veel wind. En Wout zal weleens een mindere dag hebben. Net zoals iedereen. En de koers leeft van duels. Mensen zijn voor of tegen een renner. Maar voor een échte wielerfan is het onmogelijk om contra Wout te zijn, vind ik. Hij is een topatleet.”

“En hij straalt iets uit, hé”, merkt Stijn op. “Dat geeft hem iets extra’s en maakt van hem een gemediatiseerde persoon. Tom Boonen had dat ook. En als je én de looks hebt én je presteert goed... Tja, dan ben je het idool van velen. En da’s dan weer belangrijk voor de sponsors", klinkt het.

TAGS  I  Wout van Aert  I  shownieuws  I  Stijn Vlaeminck  I  VTM