Woensdag 7 April 2021 - 22:00   I   Foto: VTM  I   door Redactie

VTM-weerman David Dehenauw ziet het somber in: “Dit zal niet meer aan de orde zijn”

VTM-weerman David Dehenauw ziet het somber in: “Dit zal niet meer aan de orde zijn”

Ook vandaag gaf de thermometer nergens meer dan 6 of 7 graden aan. Een serieus verschil met vorige week, toen er temperaturen van 20 graden en meer werden opgetekend. Zulke temperaturen moeten we echter niet meer verwachten de komende week.

"Een terugkeer naar vorige week, met 20 graden en meer, zal niet meer aan de orde zijn deze paasvakantie", zegt David Dehenauw in Het Laatste Nieuws. "De temperaturen blijven op en neer gaan. Vrijdag krijgen we 12 graden, begin volgende week 8 tot 9, later weer 12. Nee, het wordt niet de beste paasvakantie ooit. Het scenario van vorig jaar, met alle dagen zon en droog weer, daar zijn we nog lang niet.”

"Er zullen geen records sneuvelen”, laat de VTM-weerman weten. “In 2003 hadden we rond deze periode minima in de Ardennen van min 10 graden, een week later werd in Limburg 27 graden opgetekend. Al enkele weken hebben we nu temperatuurschommelingen doordat de windrichting van zuid naar noord springt. In de lente krijg je dat soort schommelingen vaker wel dan niet.” 

Grijs, regenachtig en fris

Volgende nacht gaat het overal vriezen, dus morgenochtend is er opnieuw kans op gladde wegen. Morgen wordt het rustig en droog, met wat extra zonnestralen. We mogen dan temperaturen van 8 graden verwachten. Vrijdag wordt het zelfs 11 tot 12 graden, maar dan neemt de bewolking opnieuw toe en krijgen we regen. Het weekend wordt grijs en regenachtig en ook volgende week blijft het aan de frisse kant.

TAGS  I  David Dehenauw  I  VTM  I  paasvakantie  I  shownieuws