Woensdag 14 Oktober 2020 - 13:00   I   door Redactie

'Wanbeleid van Marc Coucke brengt Anderlecht in ongeziene schuldenberg'

'Wanbeleid van Marc Coucke brengt Anderlecht in ongeziene schuldenberg'

Bijna drie jaar geleden nam Marc Coucke Anderlecht over. Sindsdien is het zwaar bergaf gegaan met de club. Niet alleen op sportief vlak, maar zeker ook op financieel vlak. De schulden zijn amper nog te overzien.

Anderlecht had volgens Sport/Voetbalmagazine 'slechts' 20 miljoen euro schulden toen Coucke overnam. Intussen is dat bedrag opgelopen naar een schuldenberg van liefst 100 miljoen euro. Allerminst fraaie cijfers dus. "Coucke nam geen zinkend schip over. Anderlechts schulden bedroegen zo'n 20 miljoen euro, een bedrag van een beheersbare grootorde", aldus S/VM.

"Voor insiders is het probleem van Anderlecht, dat wél een succesvolle commerciële werking uitbouwde waar nog amper rek op zit, vandaag een combinatie van drie oorzaken. Eén: geen Europese inkomsten. Twee: té veel aankopen met een te hoge salarislast en te veel wijzigingen in de technische staf (met inbegrip van de flinke opzegvergoedingen die moeten betaald worden), tegelijk alle jonge talenten een contract geven. En drie: amper verkoop van spelers, op de recente transfers na, die pas volgend jaar in de boeken komen", stelt het weekblad.

 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal