Maandag 9 September 2019 - 22:35   I   door Redactie

Weergaloze De Bruyne dirigeert Rode Duivels naar ruime zege in Schotland

De Rode Duivels hebben de interlandbreak afgesloten met een overtuigende zege in en tegen Schotland. In Hampden Park nam een weergaloze Kevin De Bruyne zijn land bij de hand. Met drie assists en een doelpunt zorgde KDB eigenhandig voor een 0-4-overwinning.

Weergaloze De Bruyne dirigeert Rode Duivels naar ruime zege in Schotland

In de openingsfase was het even schrikken voor de Rode Duivels. Schotland zette hoog druk en even leek het niet al te makkelijk te gaan worden voor de ploeg van Roberto Martinez. Maar gelukkig kunnen de Duivels geweldig counteren. Na een slechte vrijschop van Schotland, schakelden Mertens, De Bruyne en Lukaku perfect om. De Bruyne bediende Lukaku op het juiste moment en die maakte er 0-1 van.

Plots ging het snel voor België. Op het halfuur stond het al 0-3. Eerst knalde Vermaelen een perfecte voorzet van De Bruyne binnen en niet veel later kopte Alderweireld een al even perfecte corner van De Bruyne via de lat binnen. Is er iemand die betere voorzetten trapt dan Kevin? Neen.

De Bruyne zet zelf kroon op het werk

Na rust haalden de Rode Duivels de voet een beetje van het gaspedaal. Grote kansen bleven uit, maar in de slotfase zette De Bruyne zelf de kroon op het werk. Op aangeven van Lukaku jaste hij het leer enig mooi in de hoek: 0-4 en 18 op 18 in deze EK-kwalificatiecampagne. In de slotfase mochten newbies Verschaeren en Raman nog hun debuut maken voor de nationale ploeg.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Schotland  I  Rode Duivels  I  sport  I  voetbal