Maandag 9 September 2019 - 15:30   I   door Redactie

Woedende Martinez haalt plots zwaar uit bij Rode Duivels: 'Dit is ongezien'

Naar de buitenwereld toe zal je Roberto Martinez zelden of eigenlijk nooit uit zijn rol zien vallen. De bondscoach van de Rode Duivels stelt zich altijd positief op naar de pers, maar binnenskamers heeft Martinez zich nu wel ongelofelijk kwaad gemaakt.

Woedende Martinez haalt plots zwaar uit bij Rode Duivels: 'Dit is ongezien'

Tijdens de rust van de kwalificatiematch in en tegen San Marino viel Martinez uit zijn rol, zo weet Het Nieuwsblad. "In drie jaar bondstrainer­schap hadden ze hem nog nooit zo boos gezien. De Rode Duivels schrokken er zelfs van. De immer afgemeten en positief genuanceerde bondscoach stak in de rust van de wedstrijd in San Marino een tirade af die ze nog nooit hadden gehoord. De spelers wisten zelfs niet dat Roberto Martinez die woede in zich had", aldus Chef voetbal Ludo Vandewalle in zijn column in de krant.

"Divock Origi en Adnan Januzaj kregen onder uit de zak, maar ook andere, meer ervaren spelers, zoals Thomas Meunier, Kevin De Bruyne en we zullen er ook al maar Youri Tielemans toe rekenen, bleven niet buiten schot. Ondanks de 0-4 sprak Martinez na afloop voor zijn doen ongebruikelijk duidelijke taal", gaat Vandewalle verder.

Venijnige uitspraak

"Hij nam de verantwoordelijk op zich omdat hij Origi en Januzaj nu niet meteen op hun beste positie had uitgespeeld, maar voegde daar ook venijnig aan toe dat hij “nu veel informatie had verzameld” met het oog op zijn 23-koppige selectie voor het EK van volgend jaar."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Rode Duivels  I  voetbal