Wout van Aert doet opmerkelijke uitspraak over Mathieu van der Poel: “Dit heb ik nooit van hem geweten” Sport
Sport

Wout van Aert doet opmerkelijke uitspraak over Mathieu van der Poel: “Dit heb ik nooit van hem geweten”

Wout van Aert doet opmerkelijke uitspraak over Mathieu van der Poel: “Dit heb ik nooit van hem geweten”

Het was een eigenaardig zicht, afgelopen woensdag in Dwars door Vlaanderen: Mathieu van der Poel die moest lossen en zichzelf kennelijk kapot had gereden. Dat zag ook Wout van Aert. Onze landgenoot verwacht wel dat zijn eeuwige rivaal er zondag gewoon zal staan in de Ronde van Vlaanderen.

Van Aert liet Dwars door Vlaanderen links liggen om in plaats daarvan een pittige training af te werken. “Maar ik heb wel wat teruggekeken”, zegt van Aert in Het Laatste Nieuws. “Vanuit de zetel was het een heel rare koers. De omstandigheden waren wat zwaarder dan je op tv kon zien. Veel renners reden tegen de muur.”

Alle focus ligt bij de Kempenaar op zondag, wanneer de Heiligste der Koersen gereden wordt. Van Aert is alvast gaan verkennen. "De prefinale is grondig veranderd tegenover vorig jaar”, merkt hij op. “Het stuk na de eerste Kwaremont is lastiger. Het is meer slingeren en er zijn enkele kasseistroken bij, zoals dat bergje waar Van Baarle woensdag wegreed. Goed dat ik daar eens opreed. Na de laatste Kwaremont is alles hetzelfde.”

"Ik heb hem nooit twee slechte dagen na elkaar zien hebben"

Het wegzakken van van der Poel in Dwars door Vlaanderen is voor van Aert niets om over door te bomen. “Ik hoef andermans rekening niet te maken”, klinkt het. “En als je over Mathieu praat: ook al kende hij woensdag een slechte dag, ik heb hem nooit twee slechte dagen na elkaar zien hebben. Ik verwacht dat hij zondag op de afspraak staat", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws