Maandag 29 Maart 2021 - 15:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Wout van Aert doet opmerkelijke uitspraak over Tom Boonen: “Dit had ik nooit gedacht”

Wout van Aert doet opmerkelijke uitspraak over Tom Boonen: “Dit had ik nooit gedacht”

Wout van Aert behoort al enkele jaren tot de absolute wereldtop van het wielrennen. De laatste Belgische wielrenner die ongeveer dezelfde mate van populariteit genoot, was voormalig wereldkampioen Tom Boonen.

"Ik behoor tot de generatie die met Tom Boonen is opgegroeid”, zegt Wout in Het Laatste Nieuws. “Ik heb voor hem gesupporterd. Hij is ook een beetje van de streek en in het voorjaar keek ik naar de koers om hem te zien winnen.” 

"Tom houdt bewust wat afstand"

“Nooit gedacht dat ze ooit zouden zeggen dat we ergens op mekaar lijken”, geeft Wout toe. “Maar er zijn wel wat parallellen: massaspurts, klassiekers... Ik heb ooit nog een paar trainingen samen met hem gedaan. Dat was in zijn laatste jaar. Ik croste samen met Rob Peeters in de ploeg en hij was een vaste trainingsmaat van Boonen.” 

“Dat was tof, maar ook heel normaal”, zegt Wout daarover. “We hebben daarna ook nog een paar interviews samen gedaan. Maar verder hebben we niet veel contact. Ik denk dat Tom zich nu als analist profileert en daarom bewust wat afstand houdt.”

TAGS  I  Wout van Aert  I  Tom Boonen  I  shownieuws  I  sport  I  n365