Zondag 11 Oktober 2020 - 15:58   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Wout Van Aert haalt zwaar uit naar Mathieu Van der Poel: “Ik denk dat hij dat vergeten is”

Wout Van Aert haalt zwaar uit naar Mathieu Van der Poel: “Ik denk dat hij dat vergeten is”

Niet Wout Van Aert of Mathieu Van der Poel heeft zondag Gent-Wevelgem gewonnen, maar Mads Pedersen reed als eerste over de lijn. Een verrassing, ook voor Van Aert zelf, die niet opgezet is met de tactiek van Van der Poel.

"Het was een harde koers en zoals verwacht gingen we met een kleine groep de finale in”, blikt Van Aert terug na de koers op Sporza. “Ik had goede benen en ik denk dat ik bij de beteren van de koers was, maar op het laatste is het altijd een beetje gokken en dan was het uiteindelijk toch niet prijs, jammer genoeg."

Het was te verwachten dat er vooral gekeken ging worden naar Van Aert zelf en Mathieu Van der Poel. Wout Van Aert moest enkele keren vol aan bak toen er renners probeerden te ontsnappen. “Er was maar één iemand die altijd naar mij keek en die wou blijkbaar liever dat ik verloor dan dat hij zelf de koers wou winnen. Ik denk dat Mathieu vergeten is dat ik al veel gewonnen heb en dat ik op een gegeven moment ook begin te gokken en ja… Nu hebben we allebei niets."

Aanvallen

“Ik heb echt gereden om de koers te winnen”, aldus Van Aert. “Ik kreeg geen vrijheid maar ik denk dat ik in de sprint nog altijd de kans had om te winnen. Ik wist dat er aanvallen gingen blijven komen. Ik kan natuurlijk niet op alles blijven reageren en het was altijd dezelfde die op mijn wiel zat. Dat is ook een tactiek, maar uiteindelijk hebben we allebei niets."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Wout Van Aert  I  Mathieu Van der Poel  I  Gent-Wevelgem  I  sport