Wout van Aert in de problemen: "Dit kan voor een bom zorgen in het wielrennen" Sport
Sport

Wout van Aert in de problemen: "Dit kan voor een bom zorgen in het wielrennen"

Wout van Aert in de problemen: "Dit kan voor een bom zorgen in het wielrennen"

Wout van Aert werd gisteren vrijgesproken in de rechtszaak die ex-werkgever Nick Nuyens tegen hem had aangespannen vanwege contractbreuk. Christophe Vandegoor, journalist van Sporza, is kritisch.

“Nuyens gaat in beroep, waardoor Van Aert toch nog niet op beide oren kan slapen. Deze zaak blijkt nogal subjectief te zijn, waardoor een andere rechter ook in het nadeel van Van Aert kan oordelen", waarschuwt Vandegoor bij Sporza.

“Maar de gevolgen van deze zaak zouden wel eens heel groot kunnen zijn", vervolgt Vandegoor. "Ik wil niet over ‘een bom onder de koers’ spreken, maar deze uitspraak heeft wel een deur opengezet.”

Vertrouwensbreuk

“Op basis van deze uitspraak kunnen renners een vertrouwensbreuk inroepen om hun contract te verbreken en naar een andere ploeg te vertrekken. En dat in een sport waar in tegenstelling tot het voetbal geen transfergelden zijn en contracten meestal heel goed gerespecteerd worden.”

“In de koers zijn ze meestal erg hoffelijk. Kijk maar naar de zaak-Sam Bennett. In het wielrennen zijn ploegsponsors zowat de enige bron van inkomsten. Die betalen om zich met kopmannen te associëren. Als die kopmannen zomaar hun contract kunnen verbreken, heeft deze sport een probleem.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws