Woensdag 17 Maart 2021 - 19:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Wout van Aert neemt ingrijpende beslissing: “Dat heeft hij zelf heel duidelijk gemaakt”

Wout van Aert neemt ingrijpende beslissing: “Dat heeft hij zelf heel duidelijk gemaakt”

Wout van Aert overtrof in de Tirreno-Adriatico alle verwachtingen van zijn ploeg Jumbo-Visma. Marijn Zeeman, ploegleider bij de Nederlandse wielerploeg, liet alvast weten ontzettend onder de indruk te zijn.

"Hij heeft een fantastische wedstrijd gereden”, aldus Zeeman aan Sporza. “Hij is zo compleet. Hij is echt boven onze verwachtingen gegaan. Hij heeft inderdaad laten zie dat hij kan meedoen voor een eindklassement", bevestigt de ploegleider. "Dat geeft informatie voor de toekomst.” 

"De klassiekers blijven zijn hoofddoel"

Of er voor van Aert in de toekomst meer rittenkoersen in zitten, zal pas volgend jaar besproken worden. “In 2022 zitten we weer rond de tekentafel. Dan zijn er geen Olympische Spelen en is er na de Tour wat extra ruimte”, klinkt het.

"De klassiekers blijven zijn hoofddoel”, benadrukt Zeeman. “Maar het is duidelijk dat hij veel smaken heeft: veldrijden, tijdrijden, sprinten, een eindklassement... Hij heeft veel mogelijkheden en dit smaakt naar meer. Hij zal wel eens voor het klassement willen gaan in een rittenkoers.” 

Waar dit jaar alvast géén doel van gemaakt wordt, is de groene trui in de Ronde van Frankrijk. ”Wout heeft zelf al duidelijk gemaakt dat hij niet voor de puntentrui gaat. Het zou hem te veel energie kosten met het oog op de Spelen. Hij zal gewoon zijn momenten uitkiezen om voor ritzeges te gaan.”

TAGS  I  Wout van Aert  I  sport